maanantai 1. helmikuuta 2016

Tämmöst mun elämäs


8 kommenttia:

 1. Oih itteeki kiinnostas olla joku psyka mut oon sen verran diudiudiu - ja ei oikee "akateemiset" tutkinnot kiinnosta niin harkitsen joskus kokemusasiantuntijaksi kouluttautumista (pikkuserkkuni äiti on ainaki sellane nääs ni idea siitä!)
  Paikkakunnasta riippuen hyvin vaikee saada oman alan töitä kyl, T. Kuva-artesaani JA media-assistentti :'D Toki palaten tähän et oon diudiudiu ni en ole ees työkykyinen niin saa kuntoutustyönä mediapajalla nuo graafiset hommat sitte hoidella. Osittain vituttaa kun nii moni sanoo et mun taidoilla olis potentiaalia alalla ihan yrittäjäksiki. Sillee, YNGH ei, palkatkaa ny noita muita jotka kokee pystyvänsä ja haluavansa töihin niinku vaikka sinä! :C Vaikka son hyvä et päiviis on jotai sisältöö ja rutiinia sitte kuitenki, pääasia et on innoissaan jostai~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo on olemas sanonta " Lääkärit pelastaa henkiä ja psykologi elämiä" Itelläänkin on masennus taustaa, mut suurin syy miks parannuin siit oli just ku olin psykologian kursseil + kiinnostuin psykologiast ja ihmismielest ku se opetti, mitkä tekijät saa mut ajattelemaan miten ajattelen tai käyttäytymään miten käyttäydyn. Eli kannattaa tutustua ehdottomast jos kiinnostaa ^^ !!

   Muuteski iha ala-aste ajoist saakka oon lukenu aidoist murhatapauksis ja tutkinu vapaa-ajal asioita sosiopatiast, psykopatiast, narsismist, antisosiaalisesta persoonallisuushäiriöist + tutkimuksii siitä mikä saa raiskaajan raiskaamaan jne. tähän päivään saakka. Lisäks tietty masennuksest, syömishäiriöist, paniikkihäiriöis. Ja nyt ku synkkä masennushistoria on ohi ja oon oppinu elämää täyttä elämää ni haluis, et muutki sais siihen mahdollisuuden. :) Varsinki ku mul on ystäviäkii ketkä kärsii masennuksest ja syömishäiriöist jne. Mut koen, et toi kriminologia ois enemmän mun juttu, ku oon lukenu siit HYVIN pitkään + se on mielenkiintoista, eikä ihmisen esim. väkivaltainen historia tai "mielisairaus" ole koskaan mua ahdistanu oikeestaa koskaan. (Siis kun puhutaan siit, et joku kertoo mulle kokemuksista tai ajatuksista) Toki voin kokee myötätuntoo siit jos joku kokee tai on tehnyt hirveyksii, mut suhtaudun siihen "tutkivasti" enkä sillee "Hui KAUHEETA!" jos toi oli hyvin selitetty. Tietty jos uutisis lukee jostaa murhasta ni voin todeta, et huh aika hirveetä, mut se on eri asia.
   Mut kannattaa tutkii psykologisia asioita vaikka olisikin "diu diu" :'D KOSKA Itellä se oli ISO askel kohti parannusta! Varsinkin jos kiinnostaa. Kaikkea hyvää ja tsemppiä sulle <3
   Ja joo kuva-artesaanina on vaikee saada töitä tänä päivänä! Muuteski tää on mulle sellai intohimo nää kuvalliset jutut, et ei millää haluis muuttaa sitä TYÖKSI tai "toimistorottailuksi" :D Siksipä oon enemmän kääntyny psykologiterapeutti tai kriminologian ym. puolee täs vuosien varrella..niin kivaa ku tää piirtäminen, typograria ja valokuvaaminen onkii :D + sais varmast paljon paremmin niitä kuuluisia töitä ja loppuis tää Kelan kanssa vänkääminen.

   Poista
  2. Joo ja masennus on valitettavan yleinen et varmaan joka toinen nuori on nykyään jossain vaiheessa masentunu jne :I Ite tutkin kyl kans vähän mistä sattuu psykologista tjtn, et olen myös ollu aika kauan kiinnostunut aiheesta! Tällä hetkellä kirja Tunnelukkosi (Kimmo Takanen) on meneillään ja siitä saan varmasti itekin apua :3

   Heh, mulla on ihan omakohtaisia kokemuksia (kiusattu since 3 vuotias, ja loppua ei oo näkyny kunnes kasvatin henkiset pallit ja antanu samalla mitalla takas \o/) tuttuja noista kategorioista, voisin mainita suorilta kädeltä heti kolme narsistia jotka on mua osannu piinata, yhen sosiopaatin ja kaikkee. Pari syömishäiriöistä kaveria, paniikkihäiriöistä, posttraumaattisia stressireaktion ja sivupersoonahäiriön omaavaa, erilaisia persoonallisuushäiriöitä - you name it.. xAx' En tiedä mikä "magneetti" mussa on tommosiin ihmisiin.. Ehkä kun olen ite niin kovia kokenut (ja samaistuttavasti se diudiudiu XD) niin olen lähtökohtaisesti tosi empaattinen ja avoin+tuomitsematon kaikenlaisten ihmisten suhteen, siihen(ki) pisteeseen että siitä koituu itelle ongelmia :I Siksi oon vähä kuin huomaamatta(kin) rakentanu kusipään imagoo (etenkin netissä) ettei ihan joka iikka "uskalla" tutustua, 'pelko'/inho ihmisiä kohtaan rakentanu itsesuojeluvaistoa ja annan ristiriitaisen mielikuvan haha.. ^^; Itsekään en ole osannut ahdistua tai olla järkyttynyt vastaavista, vaikka tunne-elämältä epävakaus "boostaa" mun tunneääripäitä niin osaan liiankin hyvin samaistua emotionaalisesti muihin ja se on kans raskasta, mut toisaalta hyödyllistä :3 Ja kiitos tsempeistä, sitä samaa ettei siun masennus uusiudu tai yhtään mitään! <3
   Näinpä, aina kannattaa miettiä että haluaako rakkaasta asiasta ammatin, vai pitääkö harrastuksena/"sivutoimena" niin ei tule sitä pakkopullailua~ Uskon et sulla on ihan helvetisti potentiaalia noihin psykologisiin ammatteihin, niin mieluusti voisit sivuhommana työstää aiheeseen pohjautuvia sarjiksia - sehän olisi oikeestaan ei-niin-mainstream -juttu kun voisi mainostaa opettavaista ja näkökulmia avaavia psykologisia sarjiksia! :0 Jos hyvin käy niin saisit varmasti jonkun apu- tai starttirahan semmoseen, tai joku pienkustantamo ehdottaa diiliä ettet joutuisi teettämään omakustanteita laskien rahajuttuja mihin on varaa/mikä painomäärä kannattas/yms! Tosin kannattaa olla vähän varovainen mille tahoille esim. lähettää kopioita näytille sarjiksesta ja ideasta ylipäänsä - ideavarkaita on kaikkialla..! Eräältä vanhalta luokkalaiselta (joka kuitenkin sellainen tosi nerokas keski-ikäinen miekkonen!) että häneltä on paljon viety ideoita ym, ja on kirjoittanut ja julkaissut yhden kirjan, ja työstämässä lisää ( siuu vois kiinnostaa lukeakin tämä, ehkä - asioista löytyy kaksois-ja jopa kolmoismerkityksiä. Sellainen kirja jota lukemalla oivaltaa aina jotain uutta! :D https://www.facebook.com/Mielenseikkailumaassa )

   Iääh kauhee romaani tuli nyt.. XD

   Poista
 2. Tiedän ettet ole wikipedia, mutta huomaan että jaksat yleensä vastata pitkästi niin voitko vähän selittää mitä eroa on sosiopatialla, psykopatialla ja antisosiaalisella persoonallisuushäiriöllä? Suomenkieliset lähteet tuppaavat väittämään että kaikki kolme tarkoittaa samaa ja englanninkielisiltä sivuilta löydän taas ihan erilaista tietoa. Ei tietenkään oo pakko tämmöseen vastata mutta noi ristiriitaset tiedot hämää mua.

  Mä lukisin muuten ehdottomasti sun tekemää sarjakuvaa, tykkään niin paljon jo tästä blogistakin (vaikka oon huono kommentoimaan -.-) Tykkään erityisesti siitä että jaksat piirtää tosi huolitellusti, vaikka myös yksinkertainen tyyli voi olla (ja usein on) tosi hieno, niin jotenkin arvostan/ihailen tätä piirrettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti positiivisest palautteest! ^_^ No pitää katsoa, oon suunnitellu laittavani tänne joitaa novellei, mut eka haluun ottaa selvää miten saa suojattuu sarjikset ideavarkailt tai kopiojilta. Vaik aikamonel artistilla ja sarjakuvien lukijal onkii kunnioitust muiden töitä kohtaan, mut koskaa ei voi tietää tai olla liian varovainen näitten kaa :'D Oon kyl julkasemas tota toimintatrillerii iha kirjaks, mut infoon niist kyl tulevaisuudes täs blogiks! ^^
   Ja joo mä jaksan vastaa pitkästi, koska mul on aikaa (ainakii vielä) ja tykkään siit, et tulee keskustelua eri aiheist ja must on mukava kuulla muiden ajatuksii ja kokemuksii :> Mut joo!
   Mä uskoisin eniten tän tutkija David Lykkenin ehdotuksee, ku on ollu psykan tunneil + muutenki tutkii näit asioit vapaa-ajal, et sosiopatias ja psykopatias ON EROJA, mut sosiopaatit ja psykopaatit omaa molemmat antisosiaalisen persoonallisuushäiriön käyttäytymistä eli:

   A) Yleisist normeist piittaamaton toimintatapa (eli asenne:Vitut säännöist ja lain noudattamisest, tekee rikoksii)

   B) Empatian puute.

   C) Impulsiivinen käyttäytyminen, helposti ärtyvä/agressiivinen

   D) Patologinen valehtelu

   E) Ei osaa hoitaa raha-asioita, pyrokratiaa jne. eli vaikee sopeutuu yhteiskuntaan /kohta A/

   F) Näkee toimintansa syyt muualla kuin itsessään. Ei syyllisyyden tunnetta.

   Kuitenkaa Antisosiaalisen persoonallisuuden omaava henkilö ei aina tarkoita, että tää henkilö vihais ihmisiä tai tappaa ihmisiä vaik ois taipumust rikollisuuteen. Tää on yleistys koska kuuluisimmist tämmösist ihmisist tehää medias iso haloo. Pikemminki omaa tietynlaisen ehk normist poikkeavan mielen, usein myös kasvatuksen tai ympäristön mikä saa käyttäytymää silleen ku käyttäytyy ( yleensä tunteita ei olla otettu lapsena huomioon tai lapsena/nuorena pahoinpidelty, asuu alueel mis on rikollisuutta, ongelmallist huumausaineiden käyttöö tai muuta mikä muokkaa henkilön maailmankuvaa tai katsomust mitkä myös muokkaa alueen/PERHEEN/KAVEREIDEN tapoihin.) Oireet alkaa jo ennen 15 vuoden ikää.Tän takii jos tät juttuu ei huomata ni näitten henkilöitten on vaikee esim.työskennellä yhteiskunnan normeja noudattavien ihmisten kaa ryhmäs jne. tää johtaa usein vankilatuomioon. Päihteitten käyttö on yleistä.

   Poista
  2. ----> Tosin ku PSYKOPAATTI (riippuen psykopaatist) Psykopaatti voi saada ihmiset pitämään hänest. Kuuluisimmat psykopaatit on

   A) Karismaattisia--->tietää millainen charmi auttaa saamaa tavoitteettensa

   B) Fiksu!

   C) Ei tunteita. Halaus ei tunnu miltää, ei myötätuntoo jne.

   D) Ne on aina voittajii. Hallinan ihannointia tai halu kontrolloida on suuri.

   E) Ne on AINA oikeassa ja koska psykopaatitkii omaa patologist valehteluu, mut osaa valehdella ehk paremmin ku antisosiaalinen, koska omaa sen karismaattisuuden.

   Lisäks psykopaatti voi ymmärtää, et joku henkilö kokee surua jos pskypaatti sanoo ilkeyksii toiselle, mut ne ei vaan välitä, koska se mis aivois pitäs näkyy empatian tuotos ni siel ei tapahdu mitään. Eli ku puhutaa psykopaateist kysees on henkilö kuka voi satuttaa ihmisii ympärillää, tuntematta mitään.Kuuluisimmat psykopaattimurhaajat vaikuttaa usein myös 1 tai 2 ilmeen omaaville henkilöille tosin ku karismaattinen psyko.
   SOSIOPAATTI sen sijaan on toisenlainen vaik allekirjoittaa edellisii käytöksii paljon. Usein sosiopaattei luullaan käytökseltään ensin narsisteiks.
   Mut eroaa psykopaatist silleen, et tosin ku psykopaatti saattaa satuttaa muit ihmisii, henkisesti tai fyysisesti, koska ei tunne empatiaa ja saa siit ehk jotaa mielihyvää..Niin sosiopaatti taas tekee samaa, mut kokee tekonsa OIKEUTETUKSI. Sosiopaattille hyvin yleistä on kans se et ne MANIPULOI MUITA saadaksee tavoitteensa. Psykopaattiki voi manipuloida, mut yleisemmin sosioppaatti on se kuka jatkuvasti yrittää saada muut ihmiset tekemään asioit puolestaan tosin ku psykopaatti tekee kaiken itse. Sosiopaatti narsistin tapaa on voinu tottuu siihen, et saa aina kaiken haluamansa tai oppinu jo pienenä kontrolloimaa vanhempia tai saamaan tahtonsa läpi ja sitämukaa oppi kontrolloimaa mieltä Esim. Charles Milles Manson suunnitteli ja määräsi murhat tehtäväksi, mutta ei osallistunut tappamiseen itse, vaan manipuloi muita + Mansonin haastatteluis näkyy kui hyvin tyyppi osaa puhuu. Sosiopaatti usein kokee et hänel on OIKEUS käyttäytyä sosiaalisiniin normeihin nähden törkeesti tai välinpitämättömäst. Sosiopaattikaa ei osaa usein hoitaa itse asioit, kuten pyrokratiaa, raha-asioit, töitä, eikä tunne empatiaa.
   Siksipä psykopaatti ja Sosiopaatti saa Antisosiaalisen persoonallisuushäriön diagnoosin, koska allekkirjoittaa samat asiat. Psykopaatin ja sosiopaatin toimintatavat on vaa erilaisii.
   Mut HUOMIO! En oo psykologi tai psykoterapeutti vaa tutkin sitä vapaa-ajal + muutama pahanen psykakurssi käyty :D mielisairait ihmisii on HYVIN MONENLAISII ja noi on vaa yleistyksii, mitä latelin. Toivottavast kirjoitin kaiken oikein enkä unohtanu mitää.

   Poista
 3. Kiitos, toi selvensi kyl asiaa paljon. (: Narsismi oli mulle paljon tutumpi käsite mutta noi "patiat" on jääny epäselviks juurikin esim. Suomen Wikipedian takia. Ja sit kans se on perseest ku jotku ei ollenkaan tajua että on oikeesti olemassa paljon erilaisia persoonallisuushäiriöitä esim. viihdelehdissä on täysin paikkansapitämätöntä tietoa, vaikkapa on niputettu huomiohakuinen ja epävakaa persoonallisuushäiriö samaan. Niissä ei välttämättä ole mitään samaa. Vaikka epävakaakin VOI olla huomiohakuinen, niin ei se ole minkäänlainen kriteeri siihen diagnoosiin (tästä tiedän varmaan eniten koska tunnen tälaisia ihmisiä joilla on näitä diagnooseja) Äh. Noi ei kai oo sellasia asioita mistä kaikki ihmiset tietää paljon, mutta itse ainakin haluan valistaa itseäni oikein. No en tiedä sainko selitettyä tätä hyvin, mutta kiitos kun jaksoit vastata (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään ^^ ! Innostuin vähä yliselittämään :'D Pahoittelut siit. Tuppaan ain tekee kunnon "luentotekstei", ku pääsee aiheesee mikä kiinnostaa itteää paljon :')
   Oha toi psykopatia ja noi viel tutkittavia asioit tietyist kohtii ettei lääkäritkää tiedä viel kaikkee vastauksii. (Saatika sit minä .__.) Ja joo persoonallisuushäiriöit on niin erilaisii! Ja hyvä jos on niist kunnol tietoinen varsinki jos lähipiirist löytyy poppoota, kellä on näit. + kiva kuulla, et joku muuki on kiinnostunu ihmismielen toiminnast! ^^ + Sait selitettyy oikee hyvin! :>

   Poista